Hoe Mijn Relaxplek is ontstaan


 De natuur

De natuur is iets wat mij mateloos boeit. Ieder seizoen speelt zich dezelfde film af. In de lente komen de nieuwe blaadjes weer aan de bomen en staan struiken in bloei, in de zomer staan bomen volop in blad en groeien de fruitbomen en groenten volop op het land. In de herfst vallen alle blaadjes weer op de grond en in de winter trekken dieren zich terug voor hun winterslaap. Deze cyclus herhaalt zich jaar in en jaar uit. Magisch vind ik dat.

Wat ook zo magisch is, is dat de natuur ons een schatkamer vol aan helende planten geeft. Het is toch fantastisch dat uit verschillende delen van planten olie gewonnen wordt. Circa 10% van het plantenrijk is in staat om aromatische bestanddelen uit bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (stam takken of wortels) te produceren.

Geuren hebben direct invloed op onze emoties. Door alleen maar aan essentiële oliën te ruiken geven onze brein en ons limbisch systeem een seintje. Het limbisch systeem reguleert onder andere emoties en de herinnering daaraan. 

Eigenschappen van essentiële oliën

Al duizenden jaren worden de zeer geconcentreerde natuurlijke stoffen van essentiële oliën gebruikt. Deze oliën kunnen je in je dagelijkse leven  ondersteunen. Zo kunnen ze ons humeur beïnvloeden, onze concentratie en geheugen verbeteren. En er zijn nog vele andere verrassende voordelen.

Edelstenen

Nog zo’n magisch cadeau van de natuur zijn edelstenen. Deze stenen zijn in de regel heel oud, groeien heel langzaam en zijn er in vele prachtige vormen en maten. Over de hele wereld worden edelstenen gebruikt om de drager te helpen. Er zijn stenen voor onder andere vruchtbaarheid, bescherming, reiniging, aarding en voor (zelf)liefde. Aura fotografie heeft aangetoond dat stenen ook een bepaalde uitstraling hebben, net als mensen, planten en dieren. Edelstenen zijn dus ook magische levende wezens, vol wijsheid en kracht.

Auraspray’s

In mijn dagelijks leven en in mijn praktijk als therapeut werk ik graag met essentiële oliën en auraspray’s. Iedere keer word ik weer blij verrast door de effecten hiervan. Maar wat ik zo jammer vind is dat er een groot aanbod auraspray’s zijn die een vrij overheersende geur hebben. Met het gevolg dat deze spray’s weer aan de kant worden geschoven.

Zo ben ik op het idee gekomen om zelf spray’s te gaan ontwikkelen. Alle magie van de natuur in een flesje. Bij elk thema zijn de oliën en edelsteentjes liefdevol op elkaar afgestemd en zullen ze jou in het proces waar je in zit ondersteunen. De geuren zijn zacht en verwarmend. Wat deze spray ook uniek maakt is dat elk flesje met de hand wordt gemaakt.

Laat je verrassen hoe de spray's met oliën en edelsteentjes jouw zelfgenezend vermogen kunnen ondersteunen in jouw dagelijks leven.

 

Liefs, Tamara

 

© 2021 Mijn Relaxplek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel